Ultrahangos tisztítás

Ultrahangos tisztítás Langer és Vígvári optikában Debrecenben!

Ultrahangos tisztító berendezésünkkel újszerűvé varázsoljuk keretét, megtisztítva azt a különböző, hétköznapi viselet következtében keletkező szennyeződésektől.

Az ultrahangos tisztítás során a szennyeződéseket nem oldószer, hanem ultrahang segítségével távolítjuk el. Az energia közvetítéséhez csapvizet használunk, amihez a víz felületi feszültségének csökkentése (és a tisztítás hatásfokának) érdekében segédanyagot adunk.

Az ultrahangos tisztítás nagy frekvenciájú (jellemző frekvencia: 20–400 kHz) hanghullámokat használ vizes vagy szerves oldatban kemény felületek szennyeződéseinek mechanikus eltávolítására. Az ultrahang hatására a folyadékban kavitáció lép fel, aminek során apró buborékok keletkeznek (ezek mérete nagyjából fordítottan arányos az alkalmazott frekvenciával), amik a szennyeződést mechanikusan fellazítják, ez a folyamatban használt tartály alján leülepszik. Az apró buborékok a tárgy rejtett, nehezen hozzáférhető részeiben is kifejtik hatásukat.

A szennyeződés jellemző összetevői por, zsír, olaj, szerves anyag. A tisztításhoz nem szükséges, hogy a tisztítandó tárgyat szétszedjük.

A folyamat a tisztítandó tárgyban nem okoz mechanikai elváltozást. Az ultrahangos tisztítás során oldószert nem használunk.

4032 Debrecen, Lehel u. 24.

+36 52 433 920

H-P: 10:00 – 18:00

Szo:  9:00 – 18:00