Szemvizsgálat

Szemvizsgálat Langer és Vígvári optikában Debrecenben!

  • Felnőtt,
  • Gyermek,
  • Jogosítvány,
  • Munkaalkamassági vizsgálat.

Szemvizsgálat

Szemészeti rendelőnkben  minden korosztály,  bármilyen szemészeti panasszal fordulhat hozzánk bizalommal. Rendelőnkben lehetőség van céges szűrések lebonyolítására ,illetve alkalmassági vizsgálatok  elvégzésére is.(jogosítvány).

A látásvizsgálat a tökéletes látáskorrekciót foglalja magába, természetesen a már megszokott objektív és szubjektív vizsgálatokkal. Ez a kórtörténet és a nyers látásélesség felvétele után , computeres szemvizsgálattal kezdődik, majd a végleges dioptriás korrekció  próbakerettel távolra egyszemesen, majd kétszemesen . A szemvizsgálatot igény szerint optometrista, vagy szemész szakorvos végzi.

Szemészeti jellegű betegség esetén is fordulhat hozzánk bizalommal. Amennyiben szemész szakorvosunk olyan szemészeti problémát talál, amelyet itt helyben nem tud orvosolni, úgy tovább küldi a beteget megfelelő szintű egészségügyi intézménybe.

Rendelőnkben lehetőség van kisgyermekek szemészeti vizsgálatára is pupillatágítás alkalmazásával.

Szemfenék-vizsgálat

A cukorbetegségben, magas vérnyomásban, macula degenerációban szenvedőknek nagyon fontos a szemfenék vizsgálat. A Langer és Vígvári Optikában ez gyorsan, fájdalommentesen, várólista nélkül végezzük.

Zöldhályog (glaucoma) Szűrés

A szem megemelkedett nyomásának , következményként a szem látóidegrostjai fokozatos pusztulásnak indulnak. Így a látó receptorok bizonyos ideig “csak” veszítenek az érzékenységükből, majd később elhalnak.

A folyamat kezdetben nem okoz panaszt! A szemnyomás mérése rendkívül fontos a glaukóma (zöldhályog) korai diagnózisának felállítására. Ha a glaukómát nem kezeljük, látásromlást, és elhanyagolt esetben látásvesztést is okoz.  A idegsejtek károsodásával a látómező bizonyos részein nem látjuk a tárgyakat többé. Ha egyszer a romlás kialakult, nem lehet visszafordítani, de a további károsodás megelőzhető.

4032 Debrecen, Lehel u. 24.

+36 52 433 920

H-P: 10:00 – 18:00

Szo:  9:00 – 18:00